In de van Nelle Fabriek te Rotterdam is het afgelopen weekend erg gezellig geweest. Rock and Roll, Rockabilly, Punk en Hardcore muziek was er ten overvloed te beluisteren. De heren van Haarsnijder en Barbiershop Schorem zijn druk in de weer geweest om aan te tonen dat je voor de prettigste feesten bij hen moet zijn.

DischargeScumbash 2014 trapte afgelopen zaterdag om 13.00 af met een optreden van de Small Time Crooks, gevolgd door heel veel andere bands. Via de mooie entree van de fabriek langs de security stapte we de eerste ruimte binnen… de rokersruimte?? Als niet rokers krabden we iets wat bevreemd ons hoofd en ik dacht bij mezelf achteraf, rokershumor.. leuk!

Eenmaal door de diversiteit aan geuren heen geworsteld kwamen we uit op het centrale punt van het feest. De vloer gevuld met kapot getrapte plastic glazen waren ons welkomst aanblik. De vele bierglazen voerde de boventoon met af en toe een verdwaald rood gekleurde frisdrank glaasje.

Born From PainBliksem speelde nog net zijn laatste noten en niet veel later kwamen er uit alle hoeken de meest mooie stijlen aan kleding en haardracht voorbij. Wat heerlijk dat je als platteland kneuter hier helemaal van opfleurt. De sfeer van deze avond is door een quote van een van de leden van Schorem goed samen te vatten. Tijdens een optreden op het derde podium stond ik namelijk in de buurt van een van de leden van de Schorem crew. Hij zei en ik quote: “Wat is het toch leuk om tussen mijn klanten te staan en te zien dat ze allemaal zo genieten”. Geen woord gelogen. Eenmaal opzij kijkend ziet hij een kale knul staan en zegt vervolgens: “Dit geldt dan dus niet voor jou”, waarmee de lachers op zijn hand werden gezet.

publiekScumbash recenseren door alleen de bands per stuk aan te halen is niet de goede manier. Het festival viel op door het totaalplaatje, net als bij het Lowlands festival. Dat moet je niet individueel doen, dat is een samensmelting waarbij de bands een toegevoegde waarde hebben. Het was net als of je door de jaren 40 tot en met nu heen liep. Het gemêleerd publiek gaf een surrealistisch beeld weer.

Ik kreeg een geromantiseerd beeld in mijn gedachten door die combinatie…

 

 

Deel: