John Lyons is een Amerikaanse zanger/gitarist die sinds 2011 in Zürich, Zwitserland woont met zijn vrouw en kinderen. Zijn achtergrond op muzikaal gebied is duidelijk blues en singer-songwriter, maar hij gaat soul- en rockinvloeden niet uit de weg. Met “Sing Me Another Song” heeft hij zijn derde album op de markt gebracht. Hier wordt hij gesteund door Matthew Savnik (Hammond B3, piano), Simon Britschgi (drums) en Gabriel Spahni (bas, achtergrondzang).

LyonsJohn SingMeAnotherSong_cDe cd bevat dertien zelfgeschreven nummers die allemaal lekker in het gehoor liggen en – voor degene die het per se willen benoemen – die je kan scharen onder melodieuze bluesrock. Buiten de muziek zelf is John een goed tekstschrijver, die korte verhaaltje schrijft in liedvorm. Deze verhaaltjes gaan over liefde, teleurstellingen het samen zijn en het alleen zijn. Ik moet hierbij onwillekeurig denken aan de teksten van Anders Osborne, die ook vertellen over diens leven. De mooiste songs zijn naar mijn mening het rustige “Beautiful”, “Dear James”, dat vertelt over het einde van een relatie, en de blues “The Blues Moved In”.

Een uitstekend album. Mooie en aangrijpende verhaaltjes in liedvorm. Geen pure blues, maar voor fans van de muziek van Anders Osborne en J.J. Cale is dit zeker een aanrader.  (8/10) (Eigen beheer)

Deel: