Voor de 16e keer werd De vrienden van Amstel Live gehouden in de grootste kroeg van Nederland. Ook dit jaar waren er weer spetterende optredens. Bovendien geeft Jeroen van Koningsbrugge een kijkje achter de schermen. De vrienden van Amstel Live is een jaarlijks terugkerend muziekspektakel. De grootste namen uit de Nederlandse popmuziek brengen hun klanken ten gehore. Dit jaar waren onder andere Kane, Miss Montreal, Mr. Probz en Guus Meeuwis te zien. Het concert staat er om bekend voor muzikale verassingen te zorgen. Zo waren er verschillende onverwachte samenwerkingen tussen artiesten.

Ode
Een vast onderdeel van de show is: ‘De Vrienden Van Amstel Live Zingen Hun Helden’. Hierin brengen artiesten een ode aan hun idolen. Dit jaar eerde Waylon samen met Timor Steffens, Michael Jackson. Het vermeende liefje van Madonna verzorgde samen met een groep dansers een wervelende show.

Backstage
Naast dat er verschillende optredens te zien zijn, krijgt de kijker onder leiding van Jeroen van Koningsbrugge een backstage verslag. Hij laat zien hoe het achter de schermen er aan toe gaat. Daarnaast peilt hij de zenuwen bij de artiesten en kijkt hij of ze genoten hebben van hun optreden.

De Vrienden Van Amstel LIVE!, 20:30 – 22:30 uur, RTL 4

Deel: