Vanavond is de zaal gevuld met het prettige publiek wat op deze avonden afkomt: mannen met lange haren, baarden, en veel tatoeages. Een publiek wat altijd weer fijn is om in huis te hebben, tijdens The Charm The Fury werd er enorm gesprongen in de pit, zoals verwacht met veel respect voor andere bezoekers. Alle bands vanavond hebben een vrouw als zangeres, wat ik toch best apart vind in dit genre.

Als eerste komt Razend het podium op en bestookt de zaal met eighties thrashmetal. Het tempo ligt nogal hoog waardoor je bijna het gevoel krijgt in een hoge snelheidstrein te zitten. Erg jammer, mede hierdoor en mogelijk omdat het nogal vroeg op de avond is, wil het publiek niet erg warm lopen.

Als tweede speelt X‐tinxion, met een zangeres waarvan je je afvraagt hoe het mogelijk is dat er uit zo’n fijn gebouwde vrouw zoveel volume kan komen! De groovy thrashmetal klanken van deze mannen en frontvrouw warmen het publiek al wat meer op.

Daarna is het de beurt aan The Charm The Fury; ook zij maken er een spetterende show van. Strakke rifs en een bijna hyperactieve op en neer lopende zangeres zorgen ervoor dat het publiek flink op gang komt. Dit is het moment dat er flink wordt gemoshed. Hun avond kan niet meer kapot.

Afsluiter is het uit Antwerpen afkomstige Bliksem, zij staan garant voor ouderwetse metal. De zangeres kwam met moeite soms wel, maar soms ook niet boven al het gitaargeweld uit. De drumpartijen en bovengenoemd gitaargeweld waren ijzersterk. Voor ondergetekende een toffe avond met bands die zeker de moeite waard zijn om op zo’n vroeg tijdstip jezelf te melden in de W2 in Den Bosch, ik bedoel 19.30 uur starten is aardig op tijd. Maar goed, om je bezoekers de kans te geven met openbaar vervoer te reizen zul je bij een aanbod van 4 bands wel moeten. Wat mij betreft zeker voor herhaling vatbaar.

Deel: