Nick en Simon wagen zich aan ‘The Caribbean Dream’. Het Volendamse duo gaat naar Cuba en Jamaica en maakt daar muziek met lokale helden. Net als bij de voorgaande edities van het programma reist Kees Tol mee als gelegenheidsmanager. Volgens Kees is deze reis een logisch vervolg op The American Dream en Die Suid-Afrikaanse Droom. “We wilden ook nu dat de taal anders was en waren op zoek naar een andere sfeer. Dat is wel zo leuk. We zijn daarom met elkaar om tafel gegaan. Ik heb geen stem in welk land het wordt, dat is aan Nick en Simon, maar dit vond ik écht te gek.”

Laid-back
Jamaica en Cuba liggen op de kaart dicht bij elkaar. Toch zijn de verschillen groot. “Cuba is communistisch. Jamaica is laid-back. We waren bang dat we in Cuba niets voor elkaar zouden krijgen. Net als bij de reis naar Zuid-Afrika hadden we daarom van tevoren vastgelegd dat Nick en Simon daar met een bandje mochten spelen. Maar het ging goed. De mensen waren erg aardig en wilden graag samenwerken.”

Jamaica
Volgens Kees was Jamaica precies zoals hij zich had voorgesteld. “We hadden afgesproken met een band met de naam No Mads. Toen we binnen kwamen zaten ze onderuit gezakt in een bank. Het was helemaal zoals ik van tevoren dacht.”

Drie vrienden
Uiteindelijk ademden Nick, Simon en Kees twaalf dagen muziek. “Het is bijzonder dat we dit programma mogen en kunnen maken. Natuurlijk maken we een televisieprogramma, maar aan het eind van het liedje maken we als drie vrienden een muzikale reis en zijn we samen op stap.”

Nick & Simon the Caribbean Dream, 20:25 – 21:10 uur, Nederland 3

Deel: