ilse de langeRadiozender 100% NL heeft vandaag de finalisten bekend gemaakt die kans maken op een 100% NL Award. De 100% NL Awards worden uitgereikt in vier categorieën. Luisteraars konden per categorie stemmen op tien genomineerden. Door de tienduizend stemmen is nu duidelijk welke drie finalisten per categorie met elkaar de strijd aan zullen gaan. In willekeurige volgorde:

Artiest van het Jaar:

 • Ilse DeLange
 • Marco Borsato
 • Nick & Simon

Album van het Jaar:

 • Guus Meeuwis – Het Kan Hier Zo Mooi Zijn
 • Jan Smit – Unplugged – De Rockfield Sessies
 • Marco Borsato – Duizend Spiegels

Hit van het Jaar:

 • Nick & Simon – Julia
 • Niels Geusebroek – Take Your Time Girl
 • Nielson & Miss Montreal – Hoe

Nieuwkomer van het Jaar:

 • Ivar Oosterloo
 • Niels Geusebroek
 • Wudstik

De artiesten werden vandaag door 100% NL verrast met hun nominatie(s) in de vorm van een speciale LP. Zo werd Jan Smit na een werkbespreking opgewacht door 100% NL-dj Lex Gaarthuis en een cameraploeg van RTL Boulevard. Marco Borsato werd overvallen tijdens de lunch. Niels Geusebroek en Nick & Simon kregen ineens heel veel visite over de vloer.

De finalisten zijn door de luisteraars van 100% NL gekozen uit een grote selectie Nederlandse artiesten. Vanaf vandaag kan er tot en met zondagavond 2 februari gestemd worden op http://www.100p.nl/awards2013

De 100% NL Awards worden op woensdag 5 februari 2014 in Club Ziggo aan de winnaars uitgereikt.

Vorig jaar werden BLØF, Nick & Simon, Gers Pardoel en Nielson door de luisteraars van 100% NL verkozen tot de winnaars van de 100% NL Awards 2012.

Deel: