Vandaag wordt de humoristische muzikale show van de veelzijdige Nederlandse multi-instrumentalist Hans Liberg uitgezonden op de Belgische zender Canvas. Hans Liberg laat in de show vele facetten van zichzelf zien. Hij is eigenlijk pianist, hij is eigenlijk komiek, eigenlijk is hij trommelaar, maar eigenlijk is hij gitarist, want eigenlijk is hij banjoist, die eigenlijk zanger is, omdat hij eigenlijk saxofonist is, die eigenlijk trompet speelt. Hans Liberg is High en hij is Low, hij houdt van Bach, Beethoven, Debussy, Górecki, Elgar en Scriabin, maar zingt ook graag de vieze liedjes die zijn oma altijd schaterend door de kamer schalde. “Ick Hans Liberg” is een klassiek, maar ook een jazzy programma met een jazztrio: piano en slagwerk met gedoogsteun van de contrabas. Liberg legt uit dat grote staatslieden ook vaak heel goede pianisten zijn. Er wordt ook gedanst, bijvoorbeeld samen met zijn jeugdige stagiair Daan Boom.

Ick Hans Liberg, 14:37 – 16:12 uur, Canvas

Het begin van de avond wordt op Nederland 2 opgeluisterd door het Nieuwjaarsconcert door het Nederlands Blazers Ensemble. Het Nieuwjaarsconcert is een combinatie van kleurrijke, ontroerende, grappige en virtuoze stukken, uitgevoerd door het Nederlands Blazers Ensemble, jonge componisten/dichters en gastsolisten met als thema ‘De waan van de dag’.

Nieuwjaarsconcert: De waan van de dag, 18:05 – 19:30 uur, Nederland 2

Op het Vlaamse Ketnet is vandaag een registratie van het liveconcert dat de Engelse popzangeres Adele gaf op 22 september 2011 in the Royal Albert Hall in Londen. Tijdens dat concert zong zij nummers van haar succesvolle albums ’19’ en ’21’, zoals Hometown Glory, Turning Tables, Chasing Pavements, Someone like you en Rolling in the deep. De band van Adele staat onder leiding van Paul Dugdale, die heeft gewerkt met bands als Florence And The Machine en The Prodigy.

Adele: Live at the Royal Albert Hall, 21:35 – 22:35 uur, Ketnet

De avond wordt afgesloten met een registratie van een deel van het concert Holland Zingt Hazes. De Ziggo Dome schudde in juni 2013 vier keer op z’n grondvesten tijdens Holland zingt Hazes. Ruim 50.000 mensen vierden het leven en de muziek van André Hazes, die bijna tien jaar na zijn overlijden nog immens populair is. Hierin zijn onder andere de volgende artiesten in te zien: Chantal Janzen, Xander de Buisonje, Andre Hazes Jr., Glennis Grace en Jeroen van der Boom.

Holland Zingt Hazes, 23:30 – 1:30 uur, SBS6

Deel: