In een uitverkochte Stadsschouwburg Haarlem ging zondagmiddag de kerstproductie Scrooge in première. Hoofdrolspelers Peter de Jonge (Scrooge) en Joost Prinsen (Marley) gaven een nieuwe succesvolle interpretatie van het aloude kerstverhaal van Charles Dickens in een bewerking van Tjeerd Bischoff.

Regisseur Ira Judkovskaja zet in haar versie van het toneelstuk de vriendschap tussen Scrooge en Marley centraal. Judkovskaja heeft samen met zowel professionele acteurs als amateur acteurs een imposante en poëtische Scrooge op de planken gezet. Het decor, ontworpen door Roos van Geffen, is oogstrelend en een verwijzing naar het schilderij Gezicht op Haarlem van Jacob van Ruisdael.

Scrooge is tot en met 5 januari te zien in Stadsschouwburg Haarlem. Op dit moment zijn er ruim 7.000 kaarten verkocht. Voor de voorstellingen in januari zijn nog kaarten beschikbaar. Het is een project voor en door inwoners uit Haarlem en omstreken, niet alleen op het podium maar ook achter de schermen. Meer dan 50 bedrijven en fondsen dragen bij aan de voorstelling en zorgen onder andere voor vrijkaarten voor de Voedselbank Haarlem en de Stichting Kinderhulp.

Foto (c) In Bloei Fotografie

Deel: