Jacqueline staat met haar solo tour in De Duif in Amsterdam om, zoals ze zelf zegt, haar liedjes te laten horen zoals ze geschreven zijn, maar met wat meer mensen erbij. We kennen Jacqueline natuurlijk nog van Krezip, en ook van het album ‘Good Life’ wat ze in 2010 uitbracht. Sinds die tijd heeft ze zich teruggetrokken om te schrijven aan nieuw werk. Het nieuwe album, waarop veel van de nummers staan die vanavond te horen zijn, zal uitkomen in februari 2014.

Vanavond in de Amsterdamse kerk De Duif wil ze ons dat nieuwe werk laten horen, zoals ze zelf zegt, zoals de nummers geschreven zijn, maar dan met meer mensen erbij. Dit betekent dat er geen band is, maar dat Jacqueline vooral zichzelf begeleidt op piano. Wel zijn er twee achtergrondvocalisten, wiens stemmen heel fijn bij die van Jacqueline passen, Denise van Donselaar (Dennis) en Lotte Zekhuis.

Het voorprogramma wordt verzorgd door Kim Janssen. Hij weet met zijn prachtige stem en gitaarspel het publiek al te boeien. Na afloop van zijn set geeft hij aan dat hij van Jacqueline moest zeggen dat haar merchandise nog niet beschikbaar is, maar dat de mensen dan maar iets van zijn merchandise moeten kopen.

Jacqueline opent met ‘Going Back Home’ dat onlangs is uitgebracht op de live EP ‘Live At Songbird Festival’, waarop ook de nummers ‘Breeze Off’ en ‘Hear How My Hearts Beats’ staan. De kleine bezetting en prachtige locatie zorgen voor een intiem concert, waar het publiek muisstil geniet van het nieuwe werk.

De nummers gaan onder andere over het simpelweg genieten van een gelukkig leven in ‘Simple Life’. Over het advies geven aan jonge beginnende artiesten, zoals bijvoorbeeld de kandidaten van The Voice of Holland in ‘Glitter, Fame and Gold’. Maar ook over het moederschap, in nummers als ‘Big World’ van het vorige album.

De avond wordt afgesloten met een toegift, bestaande uit het Krezip nummer ‘Sweet Goodbyes’, gevolgd door een a capella uitgevoerde ‘And When I Die’. Hierna kondigt ze aan geld op te halen voor Serious Request waar ze in de nacht van zondag op maandag slaapgast is, samen met Laura Jansen.

Dit concert is het tweede in de serie van drie. Voor deze serie stond ze ook nog op het Songbird festival in De Doelen in Rotterdam. De uitvoering van de songs vanavond maakt nieuwsgierig naar zowel het album, als naar de uitvoering met grotere bezetting.

Deel: