Woensdagavond was in Zaandam de première van Nederland Musicalland. Op de rode loper komen BN-ers langs met hart voor de Nederlandse musical, waarbij zangeres Willeke Alberti en musicalzanger Henk Poort natuurlijk niet mogen ontbreken. Ook musical actrices Marjolein Keuning en Brigitte Nijman, Fred Oster, couturier Ronald Kolk, Frank Sanders van de Frank Sanders Akademie voor Musicaltheater, musicus Tony van Eyck, actrice Doris Baaten, rock-chick Ella Bandita en vele anderen waren aanwezig.

Musicalsterren Bill van Dijk, Joke de Kruijf, Rosalie de Jong en Rick Sessink nemen je een avond lang mee langs hoogtepunten uit 50 jaar musicalgeschiedenis in het musicalconcert Nederland Musicalland. Geen droge chronologische volgorde van toen naar nu, maar meer gegroepeerd naar soorten musicals, zoals biografische musicals: een medley van o.a. liedjes van Ramses Shaffy, Andre Hazes en Willeke de musical of musicals naar aanleiding van tv-series of over bands: liedjes van o.a. Doe Maar en Ja zuster, Nee zuster. Een avond vol herkenning met de mooiste, grappigste (‘geilheid kent geen tijd’) en ontroerendste liedjes, waarbij Leegte en Gemis veel indruk maakt op mij en de zaal, die kuchend en met een brok in de keel naar dit liedje luistert. Een klein politiek statement is subtiel aanwezig: bij het lied Sorry dat ik besta uit Foxtrot (1977) zie je op de achterwand een regenboogvlag tezamen met de welbekende Pokrovkathedraal op het Rode Plein in Moskou.

Bill, Joke, Rosalie en Rick staan niet alleen op het podium: gedurende de gehele show worden zij ondersteunt met livemuziek door het orkest van Franc Pappot, en door een ensemble bestaande uit derdejaarsstudenten van de Song & Dance Academie uit Zwolle die stage lopen bij deze show.

Wil je een avond ondergedompeld worden in Nederlandse musicalliedjes van oudsher tot nu en gezongen worden door de mooie, intense  en heldere musicalstemmen van Bill, Joke, Rosalie en Rick, dan ben je bij Nederland Musicalland helemaal aan het juiste adres!

Deel: