De Sschotse post-rockband Mogwai onthulde begin november een nieuwe single, ‘Remurdered’ genaamd. Maar daar blijft het niet bij, want volgend jaar op 20 januari verschijnt er ook een album. Dit achtste album zal de naam ‘Rave Tapes’ dragen en is het eerste studioalbum sinds de uit 2011’s ‘Hardcore Will Never Die, But You Will’.  Na de release van remixplaat ‘A Wrenched Virile Lore’ en het maken van muziek voor de tv-serie Les Revenants eind vorig jaar, was Mogwai een groot deel van 2013 in de weer met het maken van een nieuw, ‘echt’ studio-album. ‘Rave Tapes’ is door de heren opgenomen in hun eigen Castle Of Doom Studio in Glasgow.

Op 30 januari staat Mogwai in Paradiso in Amsterdam.

Mogwai – Rave Tapes tracklisting:
1. Heard About You Last Night
2. Simon Ferocious
3. Remurdered
4. Hexon Bogon
5. Repelish
6. Master Card
7. Deesh
8. Blues Hour
9. No Medicine For Regret
10. The Lord Is Out Of Control

Deel: