De Pul in Uden was voor de muzikanten van The Gathering een thuiswedstrijd. Bijzonder was de opening door de band Magnus Machina, met daarin een een groot deel ex-Gathering leden. Zanger Bart Smits en Hugo Prinsen Geerlings, die de bas bespeelde bij The Gathering, traden nu aan in een andere samenstelling. Met een gevarieerde setlist met dromerige elektronische nummers die een prima opening van de avond waren.

Daarna was het de beurt aan Atlantis die al vaker het voorprogramma voor The Gathering verzorgde, om het publiek klaar te stomen. Doordat het allemaal instrumentale nummers waren kon het mij persoonlijk minder raken, ben blijkbaar toch wel iemand die graag zang bij de muziek wil. De 3 gitaren klonken al wat luider dan die van Magnus Machina en maakte de sound ook wat voller.

Klaar voor The Gathering, die net hun nieuwe album ‘AfterWords’ uit hebben gebracht, en natuurlijk enkele nummers hiervan ten gehore bracht. Het viel me op dat er nu meer samenzang was tussen de Noorse zangeres Silje Wergeland en bassiste Marjolein Kooijmans, wat de zang daardoor wat meer diepte gaf. Het publiek kwam deze avond weer van all over the world, o.a. uit Chili en Mexico. Tof dat een ‘lokaal bandje’ kan uitgroeien tot een volwassen band met een internationale fanschare, die graag reist om hun favoriete band te zien en horen spelen.

De gitaar van Rene Rutten klinkt zoals altijd weer herkenbaar door de muziek heen, dacht zelfs wat ‘The Edge’-gitaarsound te ontdekken. Natuurlijk ontbraken ‘oudjes’ als ‘Souvernirs’, ‘Broken Glass’ en ‘Elanor’ niet op de setlist. Na afloop van het concert, om 12 uur, was het de verjaardag van zangeres Silje Wergelanden en toevalligerwijs ook die van mezelf, het concert was een mooi kado!

Deel: