Funklegende en powerwoman Sheila E. geeft een speciale funky aftershow in de Effenaar in Eindhoven in de nacht van 21 op 22 november om 01.00 uur, na de uitreiking van de Edison Jazz Awards. Candy Dulfer, Shirma Rouse en Sherry Dyanne zijn de eerste namen die zijn bekendgemaakt in het rijtje funky friends.

Sheila E., ’s werelds eerste, beste en meest talentvolle vrouwelijke drummer en percussionist, toert momenteel door Europa in navolging van haar nieuwe album: ICON. Hierop staat onder meer het nummer Leader of the Band dat ze schreef met Prince. De titel slaat op de muzikale loopbaan van Sheila E. Ze speelde met talloze grote artiesten, zoals haar vader Pete Escovedo, Alphonso Johnson, Phil Collins, Beyoncé, Ringo Starr, George Duke, Lionel Richie, Marvin Gaye, Herbie Hancock en Diana Ross. Daarnaast was ze van grote invloed op de muziek van Prince.

Zelf zegt Sheila E. over ICON: “Dit album is echt voor mijn fans . Alles waarvoor ik jarenlang heb gewerkt, alle ervaringen, lessen, vriendschappen, plezier, mijn leven … dit vat het allemaal samen.” ICON geeft een muzikaal overzicht van Sheila E. Naast Leader of The Band pakken Lovely Day en I’ll Give You That terug op de funky sound van haar jaren met Prince. Nasty Thang en Old Skool brengen vooral de groove van Sheila E.. Haar emotionele kant komt naar voren in Rockstar, Who I Am Now en Girl Like Me. Divers en zonder twijfel herkenbaar als Sheila E.

Candy Dulfer behoort geen introductie. Als saxofoniste heeft ze vaak opgetreden met Prince en dus ook met Sheila E. Shirma Rouse is onder andere bekend als achtergrondzangeres van Anouk. In de loop van de week zullen er nog veel meer gasten bekend worden gemaakt, dus houd deze pagina in de gaten!

 

Deel: