In de videoclip van zijn nieuwe single Alleen Omhoog is zanger Thomas Berge naakt te zien. In het liedje rekent Thomas Berge af met zijn verleden en de videoclip toont Thomas in een gevecht. Hij probeert letterlijk af te rekenen met een voor hem onzichtbare tegenstander. Thomas wilde met de clip laten zien dat hij zichzelf na een roerige periode weer heeft gevonden en vol zelfvertrouwen naar de toekomst kijkt. 

Alleen Omhoog is een Nederlandstalige bewerking van de megahit Impossible. De tekst is door Thomas en Edwin de Groot geschreven. De single werd door laatstgenoemde geproduceerd in samenwerking met Marcel Fisser en Edwin van Hoevelaak. Impossible kwam oorspronkelijk in 2010 uit in twee versies van zangeres Shontelle en van zanger James Arthur. Het liedje werd in beide versies een regelrechte wereldhit met in totaal ruim 1 miljard views op YouTube.

De Nederlandstalige tekst heeft een persoonlijke lading voor Thomas, die van oorsprong Chiel Ottink heet: Het nummer gaat over dingen achter je laten, opnieuw beginnen, een frisse start. Eigenlijk wat mij het afgelopen jaar is overkomen. Maar in principe is het een krachtig nummer geworden waarmee heel veel mensen zich kunnen identificeren. Veel mensen hebben in hun leven wel iets soortgelijks meegemaakt als ik. Dit nummer geeft kracht en heeft als belangrijkste boodschap dat er altijd hoop is en je nooit moet opgeven. Er is maar één weg en die is alleen omhoog. 

Thomas is momenteel druk aan het schrijven samen met bekende en minder bekende namen aan zijn meest persoonlijke album tot nu toe: ‘Berge Verzet’, dat in februari in release gaat. Alleen Omhoog is afgelopen vrijdag zowel fysiek als digitaal in release gegaan. Zaterdag kwam het nummer op #10 binnen in de 100%NL Top 10.

Deel: