Dat er een leven bestaat na een talentenjacht heeft Michael Prins proberen te bewijzen met zijn debuutalbum Rivertown Fairytales. De winnaar van De Beste Singer Songwriter van Nederland heeft een prachtige plaat met 21 bijzondere liedjes gemaakt, met daarin de nummers die hij in het programma ten gehore heeft gebracht, maar ook ander materiaal.

Het album lag al jaren op de plank bij Prins, hij heeft in totaal acht jaar aan het album gewerkt. Dat de muzikant dankzij DBSSW de kans kreeg om dit album uit te brengen en meteen aan het grote publiek te presenteren, heeft hem goed gedaan. Het album bestaat uit 21 flinterdunne, introverte nummers die toch staan als een huis. Met zijn prachtige, warme stem en bijzonder gitaarspel weet de zanger ieder nummer een verhaal te vertellen.

Rivertown-FairytalesHet album is prachtig, maar misschien net wat té introvert om helemaal te kunnen luisteren, daarvoor zijn 21 nummers natuurlijk ook wat te veel. Dat zijn we tegenwoordig ook niet meer gewend op cd’s. Toch zijn de nummers prachtig en komen songs als ‘Close to you’ en ‘Sailor’ er met kop en schouders bovenuit.

Liefhebbers van luistermuziek zullen echter heel blij zijn met deze cd, het is een perfect album als men bij de open haard zit met een whisky’tje, de waarden des levens te bespreken. Het is een prachtig album over het wel en wee van de wereld en zal de luistermens ook echt aan het denken zetten. Prins zou met de helft van de nummers waarschijnlijk net zo’n goede indruk hebben achtergelaten, maar mag trots zijn op zijn debuutalbum ‘Rivertown Fairytales.’ (7/10) (Sony Music)

Deel: