De Ziggo Dome is door het toonaangevende vakblad Pollstar genomineerd voor International Venue Of The Year! Dit is bekendgemaakt in de nieuwste editie van Pollstar. Categorieën van deze 25e, jaarlijks terugkerende Pollstar Awards zijn onder meer: ‘Major Tour of the Year, ‘Best New Touring Artist’ en ‘Most Creative Stage Production’.

De genomineerden zijn geselecteerd door een anonieme groep van promotors, agenten, managers en anderen werkzaam in de muziekbranche.

Alle Pollstar abonnees, werkzaam in de internationale muziek branche, kunnen stemmen middels de link die per mail naar hen is verstuurd. Zij kunnen dit tot 20 december a.s. doen.

Op 21 februari worden de winnaars bekend gemaakt, in het Ryman Auditorium in Nashville, Tennessee.

De overige genomineerden in de categorie Venue of The Year zijn:

The O2 London (Londen, Engeland)
02 World Berlin (Berlijn, Duitsland)
Phones 4u Arena Manchester (Manchester, Engeland)
Rod Laver Arena (Melbourne, Australie)
Royal Albert Hall (Londen, Engeland)

Manager commerciële zaken Danny Damman : ‘In het weekend waar alles in de Ziggo Dome draait om nominaties en prijzen (MTV EMA) zijn wij bijzonder verrast en vereerd met het feit dat ook wij genomineerd zijn voor een prestigieuze prijs. Vereerd met name omdat de vakmensen uit de muziek industrie ons hebben genomineerd; de mensen uit het ‘backstage gedeelte’ van de Ziggo Dome. Vereerd ook vanwege het feit dat wij kort na de oprichting al onderdeel mogen maken van een rijtje locaties die al jaren hun sporen hebben verdiend zoals de Royal Albert Hall en The O2 London. Wij kijken uit naar de verkiezing maar zijn met de nominatie alleen al enorm blij!’

Pollstar is een toonaangevend vakblad in de concerttournee industrie die zijn informatie krijgt van de agenten, managers en promotors die concerten produceren. Al meer dan dertig jaar voorziet Pollstar muziekprofessionals van de meest betrouwbare en accurate tourschema’s, ticketverkoop resultaten en updates uit de muziekbranche.

De Ziggo Dome opende haar deuren in juni 2012 en verwelkomde sindsdien artiesten als Madonna, Pearl Jam, Lady Gaga en host op zondag 10 november MTV EMA!
De Ziggo Dome is ontworpen vanuit het ‘single purpose design, multi use’ principe, en is speciaal gericht op versterkte muziek, maar met minimale aanpassingen ook voor andere doeleinden bruikbaar.

Deel: