Acteur René Groothof speelt vanaf 20 december bij Hofplein Rotterdam één van de hoofdrollen in de wereldberoemde Charles Dickens klassieker ‘Oliver Twist’. René Groothof speelt de rol van Fagin, de vrekkige bendeleider die Oliver rekruteert voor zijn dievenbende. René Groothof verwierf landelijke bekendheid met de tv-serie Broertjes, waarin hij samen met zijn broer Frank Groothof te zien was. Afgelopen jaren speelde hij mee in talloze jeugd- en familievoorstellingen en vertolkte hij de rol van Meester Vis in de succesvolle film Brammetje Baas. Samen met ruim 80 jonge spelers van Hofplein Rotterdam is Groothof vanaf komende Kerst te zien in een eigentijdse bewerking van Oliver Twist. De voorstellingen worden gespeeld in het Hofpleintheater in Rotterdam.

Over de voorstelling
De jonge Oliver Twist groeit op in een weeshuis en wordt op een dag verkocht aan een doodskistenmaker. Na een flinke ruzie vlucht Oliver en raakt hij bevriend met een bonte verzameling van schurken en straatdieven. De sluwe bendeleider Fagin leert Oliver de kunst van het stelen en zakkenrollen, maar het gaat helemaal mis wanneer Oliver onterecht wordt opgepakt voor een misdaad. Oliver stapt uit de bende en met gevaar voor eigen leven moet hij zijn onschuld zien te bewijzen.

De makers
Gebaseerd op de ontroerende roman van Charles Dickens brengt Hofplein Rotterdam een eigentijdse bewerking van ‘Oliver Twist’. De voorstelling wordt gespeeld door ruim 80 spelers van Hofplein Rotterdam en gastacteur René Groothof. Het script en regie zijn in handen van Jaco van der Moolen, Jaakko Toivonen is verantwoordelijk voor de choreografie. Alle muziek wordt live uitgevoerd door een band.

Première
De voorstellingen zijn te zien vanaf vrijdag 20 december tot en met zondag 2 februari in het Hofpleintheater. De grootse première vindt plaats op zaterdag 21 december om 19.00 uur. Via de website van Hofplein Rotterdam (www.hofpleinrotterdam.nl) kan men kaarten reserveren voor de voorstellingen.

Deel: