Festyland zorgde ook dit jaar voor een geslaagde afsluiting van het festivalseizoen. Ondanks veel kou en regen op de vrijdag en zondag waren er dit jaar toch een record aantal bezoekers. Met ruim 2000 bezoekers meer dan vorig jaar, kwam de teller op ruim 32000 festivalgangers. Ook de camping liep vol met 2000 bezoekers ondanks het slechte weer en zo zorgde Festyland voor een succesvolle editie.

RacoonIn een van de tien tenten die het festivalterrein telde, trapte vrijdag avond de BZB af met hun jubileumshow op de Jupiler Live Stage. Daarna Beef en later op de avond ging het publiek los bij de Oppposites die het publiek flink in beweging kreeg. Vervolgens een mooie afsluiter op het hoofdpodium door Racoon die een extra dimensie gaf aan hun liedje door een persoonlijk verhaal te vertellen. Op 3FM Serious Talent stage werden er een aantal te gekke optredens gedaan door o.a. Michael Prins (winnaar De Beste Singer Songwriter van Nederland) en Heavylight. Voor de dansliefhebbers waren er onder andere optredens van FeestDJRuud, The Partysquad en Yellow Claw.

festyland jeugdDe band Navarone opende op het hoofdpodium de zaterdag, die alweer een volle tent met bezoekers trok. De meeste festy-gangers waren er weer op tijd bij en konden daarna los bij de Memphis Maniacs die alles weer vakkundig door elkaar speelde tijdens hun knaloptreden. Gevolgd door de Handsome Poets, Miss Montreal die haar 5-jarig jubileum vierde, Di-rect en met als afsluiting van het hoofdpodium de BZB. Wederom genoeg talent te beluisteren op 3FM Serious Talent Stage van o.a. Mozes and the First Born en Dearworld. De zeventien jarige Martin Garrix zorgde voor een volle Dance Palace midden op de dag. Bij deze verschillende danstenten gingen de voetjes van vloer, onder meer bij Paul Elstak, Gregor salto, don Diablo en als mooie afsluiter de Stylus DJ’s met Giel Beelen die de tent nog even volledig op zijn kop zette.

festyland draaimolenDe zondag was regenachtig en duidelijk minder druk maar dat mocht de pret niet drukken voor toch zo’n 5500 bezoekers. Wederom het WK apenkooi in de Jupiler Ballsroom wat weer zorgde voor een leuke bezigheid op de zondagmiddag van Festyland. Bij the Church waren de talenten Judy Blank, Jasper Mook, Demira en Lucas Hamming uit het programma De Beste Singer Singwriter van Nederland. En op de Jupiler Live Stage onder andere Nielson & Band en nog even een laatste party bij FeestDJRuud op Jupiler Ballsroom. Naast al het muziek vermaak was er een knuffelhoek om elkaar even lief te hebben en een grote schommelmolen voor wat vertier. De vele eettentjes en zorgde voor genoeg keuze en maakte het grootste Festy-dorp ooit af. Met deze mooie afsluiting kunnen we weer uit kijken naar volgend jaar!

Dag 1

Dag 2

Dag 3

Foto’s (c) Sander van den Berg

Deel: