Vanaf vrijdag 22 november brengt Hofplein Rotterdam een moderne bewerking van Shakespeare’s liefdestragedie ‘Romeo en Julia’. Een intrigerende voorstelling speciaal gemaakt voor en gespeeld door jongeren, waarbij ook de toeschouwer ongemerkt een passende rol speelt. Het wereldberoemde meesterwerk over ‘liefde tot de dood ons scheidt’ is van ieder tijdperk. De eigentijdse benadering over het (on)geluk van de liefde, kortzichtige ouders, innige vriendschappen, maar ook haat en verraad trekken de voorstelling de moderne tijd in en verliest daarmee alle zoete romantiek. Hofplein Rotterdam brengt met ‘Romeo en Julia’ een onvoorspelbare en energieke voorstelling voor iedereen vanaf 12 jaar. De voorstellingen worden gespeeld door de jonge, getalenteerde spelers van De MBO Theaterschool uit Rotterdam.

Over Romeo en Julia
Romeo en Julia behoren beiden tot twee families die elkaar al jaren het leven zuur maken, al weet niemand nog waarom. Ondanks deze rivaliteit worden Romeo en Julia hevig verliefd op elkaar. Maar als Romeo de neef van Julia vermoordt, wordt hij verbannen. Julia wordt gedwongen met een andere man te trouwen, maar ze weigert en werkt mee aan een list. Een gifdrankje moet haar tijdelijk dood laten lijken. Wanneer op de huwelijksdag lijkt dat Julia dood is, wordt zij opgebaard. Intussen is een brief met het plan onderweg naar Romeo, maar deze brief komt nooit aan. Verscheurd door verdriet keert hij terug naar Julia. Hij ziet haar liggen en drinkt het gif, maar op dat moment wordt Julia wakker. Ze ziet Romeo sterven en wil zo niet verder leven.

Over de makers
De voorstellingen worden gespeeld door de jonge, getalenteerde spelers van De MBO Theaterschool uit Rotterdam. Regisseur Carla van Driel bewerkte het script tot een moderne voorstelling, waarmee de toeschouwer op aansprekende wijze kennis maakt met ’s werelds beroemdste liefdesverhaal. In de voorstelling wordt het verhaal gecombineerd met aangrijpende muziek, passend bij de belevingswereld van nu.

De jongerenvoorstelling ‘Romeo en Julia’ is van 22 november tot en met 21 december te zien in De Theaterschool aan de Pieter de Hoochweg 222 te Rotterdam.

Deel: