Purest of Pain, een jonge nederlandse death metal band, heeft aangekondigd hun nieuwe single ‘Momentum’ uit te zullen brengen op 23 november en dat de avond tevoren te vieren met een releaseparty in Podium De Vorstin in Hilversum.

Opgericht door gitariste Merel Bechtold won de band in 2010 de competitie ‘Gooise Goden’. In 2011 volgde een tweede plaats in de ‘Clash Of The Titans’ competitie en opnieuw eerste bij ‘Gooise Goden’. Intussen deelden ze het podium met o.a. met o.a. Unearth en Evergreen Terrace tijdens Hell On Earth Tour 2011 en met Onslaught tijdens Occultfest. Na 2012 te hebben geopend als support voor MaYaN volgde een lange rij gigs en toerden ze door Frankrijk en (in 2013) door Oostenrijk. Vervolgens had Merel een uitstapje toen ze bij afwezigheid van Timo Somers tijdelijk de gitaar op het podium hanteerde bij de succesvolle symfonische metalband Delain.
In mei 2013 beloten zanger Ilja van de Rhoer en rythm gitarist Daan van Houten de band te verlaten. Hun plaatsen werden ingenomen door Jesper de Kruyff en Michael van Eck.

In die nieuwe samenstelling zijn alweer de nodige optredens gepland en zijn ze de studio ingedoken voor opnamen met als resultaat ‘Momentum’. Maar eerst de releaseparty in De Vorstin op 22 november, waar naast Purest Of Pain die avond ook The Scarlet Claw en MagnaCult het podium zullen beklimmen.

Purest of Pain: http://www.purestofpain.com
Foto door Jeroen Aarts Photography: http://www.jeroenaartsphoto.com

Deel: