Zeven jaar hebben de  fans moeten wachten op een nieuw album van Jonny Lang. En eind augustus is dat lang verwachte nieuwe album, ‘Fight For My Soul’, dan eindelijk uitgekomen en werd het dus tijd voor een tour. In deze tour werd ook de Melkweg in Amsterdam aangedaan. Maar de fans die dachten dat Lang een promotietour voor het nieuwe album deed kwamen bedrogen uit.

Als na een half uurtje vertraging Lang met zijn band het podium opkomt en de eerste tonen van ‘Don’t Stop’ worden ingezet wordt hij oorverdovend ontvangen door een stampvolle Melkweg. De zaal was kompleet uitverkocht en misschien wel meer dan dat. Van heinde en verre waren er fans op dit concert afgekomen. En niet alleen maar uit Nederland. Zo stond uw verslaggever ingeklemd tussen een groepje Noren, een Ierse dame die woonachtig in Duitsland is en een Amerikaanse man.

Zoals ik al zei, de fans kwamen bedrogen uit als ze met de gedachte naar dit concert waren gekomen dat Lang een album promotietour kwam geven. Want van zijn nieuwe album stond alleen ‘Blew Up’ op de setlist. De van origine blueszanger/-gitarist heeft al jaren een compleet eigen stijl ontwikkeld wat het beste te omschrijven valt als soulvolle gospel (of is het gospelvolle soul?)met een  funky rockrandje. Het is dan ook niet verwonderlijk dat Santana hem vraagt een nummer mee te spelen op het album ‘Guitar Heaven’ uit 2010. Natuurlijk staat het nummer  ‘Living For The City’ van Stevie Wonder, dat al jaren op de setlist van Lang staat, ook deze avond op de lijst. En met totaal 6 nummers op de setlist die ook op het livealbum ‘Live At The Rayman’ staan is vooral de eerste helft van de show een feest van herkenning.

De fans smullen er van en elke herkenbare toon wordt dan ook vol enthousiasme met een oorverdovend gejuich ontvangen.  Totaal duurt het concert ruim 2 uur waarin Lang de Melkweg op haar grondvesten doet trillen. Maar als de laatste klanken van ‘Lie To Me’ zijn verstomt is het echt voorbij.

Deel: