morrissey autobiographyNa een flinke vertraging gaat het dan eindelijk gebeuren. Via uitgeverij Penguin Classics wordt de lang verwachte autobiografie van Smiths’ zanger Morrissey uitgebracht. Steven Patrick Morrissey is geboren op 22 mei 1959 te Manchester. Als singer-songwriter en mede-oprichter van the Smiths (1982-1987), is Morrissey nu ruim 26 jaar solo artiest, gedurende deze jaren had hij in Engeland drie nummer 1 albums in drie verschillende decennia.

Met een totaal (inclusief 9 albums met the Smiths) behaalde Morrissey 11 Top 10 albums, zijn nummers zijn onder anderen opgenomen door David Bowie, Nancy Sinatra, Marianne Faithfull, Chrissie Hynde, Thelma Houston, My Chemical Romance en Christy Moore. Vanwege zijn dierlijke perfectionisme werd Morrissey door de BBC kijkers in 2006 uitgeroepen tot de op één na grootste, nog in leven zijnde icoon, voorafgegaan door Sir David Attenborough. De autobiografie ligt vanaf 17 oktober in de boekhandels en is tevens als E-book verkrijgbaar.

Deel: