Gene Simmons heeft op basis van het aantal uitgebrachte albums de grens bepaald met betrekking tot wie er nu wel of geen icoon genoemd mag worden. De Kiss bassist verteldde tijdens een interview dat artiesten als Kurt Cobain en Amy Winehouse omdat ze voor hun dood maar een paar albums hebben uitgebracht geen wereldsterren genoemd mogen worden.

kurt cobainAl pratende over de huidige situatie waarin de muziekindustrie zich nu bevindt en dat hij gelooft dat het belangrijk is dat de grote platenlabels hun artiesten stimuleren om lange carriéres te kunnen hebben, zei Simmons “Het internet is een fascinerend experiment, maar het is een drama voor nieuwe bands. Bands en artiesten van het kaliber The Beatles, Prince, of nog een Kiss zullen er nooit meer komen, dit omdat de jeugd alles download. De artiesten krijgen niet meer de opbrengsten die ze zouden moeten krijgen”.

Amy WinehouseDaarna bekeek hij de muziekindustrie in de periode tussen 1958 en 1983 en vergeleek dat tijdperk met 1984 tot nu. “Laat me eens kijken – Elvis Presley, The Beatles, Rolling Stones, Jimi Hendrix, The Who, enz, enz, enz. De jaren ’70… Aerosmith, Kiss, Led Zeppelin. Van 1984 tot heden, noem eens één superster die groter is dan hun muziek, en niet iemand die maar 1 of 2 albums heeft uitgebracht, maar een tweede Queen of AC/DC? Je kan er niet één opnoemen”. Hij vervolgde: “Kurt Cobain – nee, dat zijn maar 1 of 2 albums, dat is niet genoeg. Amy Winehouse – nee, dat zijn ook maar 1 of 2 albums, dat is niet genoeg. Maakt het feit dat je dood bent je een wereldster? Nee!

Deel: