Na een jaar van afwezigheid worden de Musical Awards opnieuw uitgereikt. De Stichting Musical Awards is enorm verheugd te kunnen meedelen dat deze prestigieuze theaterprijzen op 25 november 2013 aan de winnaars worden overhandigd. Als locatie voor deze bijzondere uitreiking is gekozen voor de TheaterHangaar in Katwijk, waar al ruim drie jaar lang Soldaat van Oranje – De Musical voor uitverkochte zalen staat. De laatste keer dat de Musical Awards werden uitgereikt, was op 2 oktober 2011 in Amsterdam. Na deze show werd besloten om de opzet van de Musical Awards te veranderen. De afgelopen twee jaar hebben alle Nederlandse theaterproducenten hun krachten gebundeld om er voor te zorgen dat de prijs voor Nederland behouden blijft. Met als resultaat dat er op 25 november aanstaande een feestelijke uitreiking is van de Musical Awards.

De Musical Award is een prijs die sinds 2000 wordt uitgereikt aan acteurs en actrices die in een kleine en/of grote musical spelen. Ook de beste tekst, muziek, bewerking en regie worden beloond met een award. Destijds werd de prijs in het leven geroepen door Joop van den Ende. Het huidige bestuur van de Stichting Musical Awards bestaat uit voorzitter Hans van Veggel en de leden Frank Klijberg, Gerda Kroeze-Knol, Peter Prein, Hilde Scholten en Eric van Tijn. De nieuwe, aanvullende bestuursleden zijn Ton Fiere, Ruud de Graaf en Albert Verlinde. De nieuwe vakjury, die de nominatiecommissie vervangt, bestaat uit voorzitter Cornald Maas en de leden Caroline Frerichs, Erik Jonk, Peter Noten, Hilde Scholten, Gijs Staverman en Henriëtte Tol. In de afgelopen maanden hebben zij alle musicalproducties bezocht en op korte termijn zullen zij hun nominaties bekend maken.

Deel: