Het is een bont gezelschap dat dit jaar tijdens ADE met de deur in huis valt. Op de eerste dag van deze fameuze dance conferentie, woensdag 16 oktober, brengen ondermeer boekingskantoor Liwyn, DJ Funkerman’s label canyoufeel.it en PR Agency Publicity Lab een uniek evenement met talloze dj’s en artiesten uit zowel Nederlandse als internationale hoek. Deze showcase in Club NL zal draaien om muziek, netwerken en vooral een hoop gezelligheid -kortom, dé plek om het ADE te beginnen!

De showcase die op de ADE-openingsdag staat gepland zegt genoeg. Een mooie staalkaart van househelden staat op het programma, gebracht door meerdere invloedrijke partijen uit de dancescene.

Het vorig jaar opgerichte Liwyn bijvoorbeeld, inmiddels een flinke naam in het vaderlandse nachtleven waar artiesten als Prok & Fitch, Rene Amesz, Erick Eerdhuizen en Bingo Players hun thuis hebben gevonden. Verder is canyoufeel.it, het platenlabel en evenementen platform van DJ Funkerman en zijn kompaan Raf Jansen, van de partij, evenals de drijvende krachten achter Eastern European Music Management (oftewel EEMM, verantwoordelijk voor ondermeer The Shapeshifters en Gramophonedzie in de Balkan).

Het in Nederland gevestigde Publicity Lab is ook aanwezig, een internationaal PR Bureau dat werkt met talloze partijen en artiesten, van Nicky Romero en Hardwell tot Marc Romboy en Black Sun Empire. Ook het Vlaamse Pilot Agency, bekend van dj’s als Ramon Tapia en DJ Licious, werkt mee aan deze showcase.

Laatste deelnemende partij is Ally, een gloednieuwe software tool, speciaal geproduceerd om festivalorganisaties zoveel mogelijk (papier)werk uit handen te nemen -zeg maar de ultieme digitale multitasker.

De line-up bestaat uit DJ Licious en Beauriche, residents van het Can You adenetworkbashFeel It imprint, gevolgd door labelbaas Funkerman zelf. De klanken van Erick Eerdhuizen zijn ondertussen allang een begrip en zullen ook deze avond keihard op stoom brengen. Wat ook geldt voor René Amesz, inmiddels net zo’n grote naam uit de Nederlandse scene, die tegenwoordig hits scoort op het Britse label Toolroom. Uit diezelfde hoek komt het uit Brighton afkomstige duo Prok & Fitch, dat al jaren furore maakt op de grootste feesten en labels. Gramophonedzie is eveneens aanwezig, een Servisch talent die met zijn grote hit “Why Don’t You” wereldwijde bekendheid genereerde. En dan staat ook het Britse duo The Shapeshifters op het programma, bekend van hun hit “Lola’s Theme”, en nog altijd dansvloeren rockend. Slotact deze showcase is Maxim Lany, de nieuwste househeld uit België die inmiddels zijn uit de kluiten gegroeide carrière in het buitenland verder ziet evolueren.

Kortom, een interessante verzameling van artiesten, organisaties en creatievelingen, allen samengebracht op deze allereerste ADE-dag. Deze showcase in Club NL is geheel gratis toegankelijk. Voor de thuisblijvers, de avond wordt live uitgezonden op Radio FG!

Deel: