De Vlaamse zanger en komiek Urbanus speelde eind december 2011, 4 avonden voor een volledig uitverkocht Sportpaleis te Antwerpen. Dat betekende 53.855 verkochte entreekaarten. De recensies waren lovend, het publiek zeer enthousiast. Op basis van dit ongelofelijke spektakel kreeg Urbanus uiteraard uitnodigingen van alle Vlaamse theaters om in het seizoen 2012-2013 voorstellingen te geven in de intieme(re) sfeer van deze podia. Hij heeft daar gelukkig ja op gezegd en speelde dan ook in meer dan 90 uitverkochte theaters. Nu deze tour achter de rug is heeft Urbanus zijn Hollandse schoenen aangetrokken en komt hij de Nederlanders verblijden met een intussen perfect gefinetunede show. De show is een best of met hits als “Hittentit”, “Madammen Met Een Bontjas”, “Quand Les Zosiaux Chantent Dans Le Bois”, “Bakske Vol Met Stro”, “1-2-3 Rikke Tikke Tik”, “Poesje Stoei”, doorspekt met een paar nieuwe nummers. De liedjes worden aan mekaar geveterd met splinternieuwe sketches, oneliners, twoliners en visuele onnozelheden. Een feest van herkenning. Vrees dus niet, hij lijkt nog steeds op zichzelf.

Er staan 60 voorstellingen gepland van Maastricht (Theater aan het Vrijthof) tot Amsterdam (Carre) en van Rotterdam (Luxor) tot Hoogeveen (De Tamboer). Er staan slechts twee try-outs geboekt en wel te Goirle in het Jan van Besouwhuis op donderdag 5 en vrijdag 6 september. De kaartverkoop via de theaters voor alle voorstellingen is reeds begonnen. Kaartverkoop alleen rechtstreeks bij de kassa van de theaters. Sommige shows zijn al uitverkocht.

Deel: