DJ en organisator Frenk Wiersma (oa A Day At The Park) had, in samenwerking met boekingsbureau Friendly Fire, een idee om intieme concerten op een idyllische plek te organiseren. Al gauw ontstond de gedachte dat het Bos Theater in het Amsterdamse Bos de uitgelezen plek zou zijn. De eerste invulling was ook al gauw bedacht; het moest een singer-songwriter avond worden. En als hoofdact wist de organisatie Andy Burrows vast te leggen, met in het voorprogramma de winnaar van de 2e editie van DBSS Michael Prins en de Schotse Kristen McGarrity. De pauzes werden opgevuld door DJ Resistance Orchestra, die het publiek zou vermaken met lekkere Mellow.

Kristen McGarrity, die een persoonlijke vriendin van Andy is, opende rond 19.00 uur de avond met een set van een half uur. Ze begeleid zichzelf op piano, daarbij ondersteund door de drummer van Andy op beatbox en mandoline. Nu schijnt Kristen een begenadigt ballerina te zijn en mijn mening is dan ook dat ze daar haar focus op moet houden.

Michael Prins-6924Rond 20.00 uur is het dan de beurt aan Michael Prins om het inmiddels aardig volgelopen Bos Theater te vermaken. En alleen met stem en gitaar weet hij het publiek te raken met oa liedjes van zijn in oktober uit te komen debuutalbum en bewijst hij niet voor niets dat hij de terechte winnaar is van de laatste editie van DBSS. Met wat humor tussen de nummers door werkt hij geconcentreerd en spat zuiver zijn liedjes af. Zelfs een overkomend vliegtuig, dat even alles overstemd, haalt hem niet uit deze concentratie. Hij lacht even minzaam lijkend richting de lucht en vervolgt zijn liedje of er niets gebeurd is.

Maar om 21.15 uur is het dan zover. Want dat het publiek gekomen is voor Andy Burrows is wel duidelijk. Deze multi-instrumentalist is de ex-drummer van Razorlight en huidig drummer van We Are Scientists. Daarnaast speelt hij nog in zijn eigen Indierock bandje I Am Arrows waarmee hij tot dusver 1 album maakte: ‘Sun Come Up Again’. Onder eigen naam had hij in 2008 al het album ‘The Colour Of My Dreams’ uitgebracht en daar zou het eigenlijk bij blijven omdat hij zich wilde focussen op zijn rol in We Are Scientists. Maar toen [PIAS] met een aanbod kwam voor een nieuw album kon hij dat niet weigeren en zo verscheen eind 2012 het 2e album ‘Company’. En dat bleek een schot in de roos want dit album werd zeer goed ontvangen en single ‘Hometown’ werd zelfs een (bescheiden) hit.

De set van 14 nummers (+ 2 toegiften) die hij deze avond op zijn setlist had staan opende met de cover ‘Frank Mills’ uit de musical Hair. De andere covers die gespeeld werden waren ‘Four Seasons In One Day’ van Crowded House en ‘Save It For A Rainy Day’ van The Jayhawks. Deze cover werd voorafgegaan door het kinderliedje ‘Ik Zag Een Muis’, gezongen door de bassist en pianist van de band, die naar later bleek hun jeugdjaren in Nederland hebben doorgebracht. De meeste andere liedjes van de set waren afkomstig van het laatste album ‘Company’. ‘Light The Night’, mede geschreven door Burrows voor de televisiefilm ‘The Snowman and The Snowdog’ viel op doordat in de intro ‘Daniel’ van Elton John verweven zat, terwijl ‘An Other Picture Of You’ oorspronkelijk van het I Am Arrows album afkomt.

Multi-instrumentalist Burrows raakte deze avond de drumstokjes niet aan en hield het bij gitaar en piano. Maar dat de hele band uit multi-instrumentalisten bestond bleek wel uit dat de bassist ook de gitaar pakte, de pianist een paar nummers een banjo ter hand nam en de drummer regelmatig de mandoline op schoot nam. En ze hadden er zin in want het plezier spatte er van af. Burrows, die vertelde graag in Nederland te komen, was zeer goed bij stem en elke noot was dan ook raak. Toen dan ook de laatste noten van afsluiter ‘Hometown’ verstomde ging het publiek uit haar dak en wist organisator Frenk Wiersma niet hoe gauw hij op het podium moest komen om de band terug te laten komen. Maar nadat Burrows solo ‘Hearts And Minds’ van zijn bandje I Am Arrows en met de band ‘Keep On Moving’ als toegift had gespeeld was er toch echt een einde gekomen aan deze mooie avond. Een avond die in deze opzet volgend seizoen zeker een navolging verdiend.

Deel: