‘An Acoustic Skunk Anansie – Live In London’ is een prachtige registratie van een speciale avond zoals die op 15 april van dit jaar in het bijzijn van 900 fans plaatshad in de Cadogan Hall in Londen, de thuishaven van het Royal Philharmonic Orchestra. An Acoustic Skunk Anansie, het eerste volledig akoestische concert van de groep ooit, bevat achttien schitterend geherinterpreteerde versies van bestaande nummers en geeft zo een intiem portret van een band die speelt met conventies en haar eigen illustere geschiedenis. Het is goed te zien dat Skunk Anansie, dat haar twintigjarige jubileum nadert, nog steeds weet uit te lokken en verrassen. 

Puttend uit materiaal van alle vijf studioalbums (plus de compilatie Smashes And Trashes uit 2009, de eerste release van de band na een pauze van negen jaar) en bijgestaan door een strijkkwartet, extra gitarist en achtergrondzangeres is An Acoustic Skunk Anansie – Live In London een memorabel document van een magische avond. Van de schitterende opening met Brazen (Weep) tot het funky Charlie Big Potato en de verrassende cover You Do Something To Me van Paul Weller is dit een unieke momentopname van een iconische band op het toppen van haar kunnen. Skunk Anansie klinkt soms opgejaagd en dreigend, dan weer kwetsbaar en confronterend en brengt liefde en verlies, verwijt en wraak in nieuwe vormen die zijn teruggebracht tot haar pure essentie.

De openhartige nummers van Skunk Anansie hebben nog nooit zo krachtig en raak geklonken. “It was really special.It showcased a whole new side to the band. When you strip everything back a lot of the beauty and vulnerability and menace of the songs shines through in totally new ways, the nuances of the writing really comes through. And people were really listening, really concentrating, instead of jumping up and down and stagediving as is the norm at our concerts. Even though most of the audience had probably seen us play before, at some points it must have been as if they were hearing the band for the very first time”, Aldus zangeres Skin. An Acoustic Skunk Anansie – Live In London verschijnt 23 september via V2 Records.

Foto (c) Hans Schoo/Maxazine.nl

Deel: