Vorige week zijn in Amsterdam de repetities voor het toneelstuk The Normal Heart gestart. Voor producent OpusOne een moment om niet zomaar voorbij te laten gaan. De sterrencast van The Normal Heart bestaat uit Henriëtte Tol, Frederik Brom, Freek Bartels, Thijs Römer, Oren Schrijver, Kevin Hassing, Jelle de Jong en Daniel Cornelissen. Regisseur Job Gosschalk is blij met de cast en het prachtige verhaal dat nu voor het eerst in Nederland verteld zal worden. “The Normal Heart is vooral een verhaal over liefde tussen mensen en is daarmee toegankelijk voor een breed publiek. Het stuk weet tot tranen toe te ontroeren maar bevat ook heel komische momenten. En dit alles met een topcast van acht getalenteerde mensen waar je graag een avond lang naar kijkt.” The Normal Heart is van 30 juli tot en met 11 augustus exclusief te zien in het DeLaMar Theater in Amsterdam. Het stuk gaat in première op donderdag 1 augustus. 

Foto (c) Jesscia Uijttewaal

The Normal Heart is een aangrijpend en waargebeurd verhaal over de opkomst van de aidsepidemie in New York in de jaren ‘80. Het onthutsende en ontroerende, maar ook met veel humor vertelde verhaal gaat over een hechte vriendengroep in het gevecht tegen politici, artsen en media die de waarheid willen verdoezelen over de nieuwe ziekte die de homowereld teistert. Een onvergetelijke theaterbelevenis die aantoont dat in de liefde iedereen gelijk is. 

Het door aidsactivist Larry Kramer geschreven toneelstuk The Normal Heart speelde eerder met veel succes op Broadway in New York. Het stuk ontving o.a. drie Tony Awards en kreeg lovende kritieken van de Amerikaanse pers. Zo vond New York Daily News het een ‘breathtaking achievement’  en schreef The New York Times; ‘Deeply affecting… The Normal Heart is breathing fire’. Het is voor het eerst dat het stuk buiten Amerika te zien is. In de vertaling van Coot van Doesburgh en onder regie van Job Gosschalk komt deze toneelhit deze zomer exclusief naar het DeLaMar Theater. 

Producent Maarten Voogel vindt het erg belangrijk dat het verhaal van The Normal Heart ook in 2013 nog verteld wordt. Maarten Voogel: “Ondanks dat het stuk bijna dertig jaar oud is, is de strijd om erkenning en acceptatie actueler dan ooit. Daarom is het urgent om het verhaal ook in deze tijd te vertellen en aandacht te besteden aan de onderwerpen die in The Normal Heart aan bod komen. ”

Deel: