Buiten Westen keert op zaterdag 20 juli terug naar het Westerpark te Amsterdam. De mysterious guests zijn sinds kort bekend: David August (live), Adriatique en Karmon maken de muzikale line up rond. Het bonte collectief van muzikanten, kunstenaars en andere creatievelingen creëert voor de tweede keer een droomwereld waarin artistiek talent en cultuurliefhebbers elkaar vinden.

Buiten Westen is het festival waar vrije geesten en geluiden samensmelten in één groot creatief spektakel. De collectieven Paardenkracht, Next Monday’s Hangover, Black Out, Pleinvrees, Rekorder en VBX nemen de muzikale programmering voor hun rekening. Deze organisaties van statuur in het nachtleven verzorgen house, disco en andere smaken elektronische muziek.

Met kunst, theater, literatuur, disco bingo en andere verrassende uitspattingen op het terrein transformeert Buiten Westen het Westerpark in een speeltuin voor kunstenaars en cultuurliefhebbers. Naast dansen op de muziek van de indrukwekkende line up, kunnen festivalgangers luisteren naar de erotische verhalen van Bibliothèque Érotique en relaxen terwijl ze handmassages krijgen in de tent van Feesttantes Liefdes Oase. Of de verkleedkist in duiken bij de dames van Paardenkracht, terwijl er op de vintage markt schatten te scoren zijn. Festivalverhaaltjes en anekdotes worden verzameld in het BuitenWestenFestivalVerhalenboek. Al met al zijn er overduidelijk genoeg ingrediënten aanwezig voor een unieke festivaldag.

Kaartjes zijn te koop via de BuitenWesten.am of via Facebook.com/buitenwesten. Inmiddels zijn driekwart van de tickets verkocht.

Deel: