Het is 25 jaar geleden dat ‘house’ aan een muzikale zegetocht begon. Tijd om dat te vieren op ‘wooferland’, op zaterdag 31 augustus van 12.00 tot 23.00 uur in het Recreatiegebied Spaarnwoude/Deeplan Houtrak te Halfweg.

25 jaar house – The Summer Of Woof!
In de zomer van 1988 waait het house virus via Ibiza over uit Engeland en daarmee beleeft ons land haar eigen ‘Summer of Love’. De eerste house parties zijn legendarisch, de muziek hypnotiserend en de energie betoverend. Vanaf dat moment staat de term ‘house’ nog voor alle stijlen elektronische dansmuziek, maar de ontwikkeling van het genre gaat vervolgens zo snel dat daar al snel verandering in komt. House, garage, techno, acid, new beat, trance en oldschool zijn slechts enkele substromingen die aan het einde van de jaren negentig allen onder de parapluterm ‘dance’ vallen.

De belangrijkste muzikale momenten van de afgelopen 25 jaar worden op Wooferland speciaal voor deze gelegenheid gebundeld tot een eendaags outdoor festival. Wooferland heeft zich gelukkig nooit beperkt tot een bepaalde stijl of periode; je hoort er platen die de tand des tijds hebben doorstaan en over 25 jaar waarschijnlijk nog steeds staan als een “huis”. De DJ’s en artiesten van toen brengen hun favoriete platen ten gehore en voeren het publiek mee naar nog niet vergeten tijden. Wat je zoal kunt verwachten? House van pioniers als Frank de Wulf, Jaydee, 100% Isis en Ambient Daan. Techno van onze helden Remy, Misjah, Cellie & Carlijn. Oldschool van de legendarische Neuv & Monde. Acid techno van de live act Acid Junkies. Rave en trance van The Prophet. Hoge kwaliteit hardhouse van het onofficiële duo Tom Harding en JP, en nog veel meer muzikaal vermaak en andere gekkigheid.

Tickets kosten € 32,50 (ex. fee) in de voorverkoop en € 37,50 aan de deur.

Deel: