Vorige week bracht de Grammy Award winnaar Sean Paul de single other side of love uit van zijn nog titelloze zesde studioalbum. Het album is mede-geproduceerd door Benny Blanco en The Cataracs en staat gepland voor september 2013. Het album bevat een groot aantal samenwerkingen, die de komende maanden worden onthuld. Other Side Of Love is een up-tempo dancetrack en geeft een voorproefje van Sean´s nieuwe album, waarop hij zijn wereldwijd bekende dancehall muziek mengt met andere muziekgenres. Luister hier naar Other Side Of Love.

Over zijn nieuwe album zegt de uit Jamaica afkomstige Sean Paul: “I am excited for my fans to be able to hear some of the new music I have been working on for the album. I wanted to give everyone a taste of the diversity that will be featured on this project and show how influential dancehall is in every type of music.”

Het nieuwe album is de opvolger van Tomahawk Technique (2012). Tomahawk Technique was genomineerd voor een Grammy Award, haalde een top tien debuut in zeven landen en is twee keer bekroond met de gouden status. Van de leadsingles zijn meer dan vijf miljoen exemplaren verkocht en deze zijn diverse malen bekroond met de platina en gouden status. Tomahawk Technique was de perfecte opvolger van de albumklassiekers Dutty Rock en The Trinity, met de onmiskenbare hitsingles Get Busy, Gimme The Light, Like Glue, We Be Burnin en Temperature. Singles waaraan Sean Paul ook zijn steentje heeft bijgedragen zijn Beyonce’s Baby Boy, Jay Sean’s Do You Remember, Eve’s Give It Up To You en The Saturday´s recente #1 UK hit What About Us. Deze successen hebben Sean een overvloed aan onderscheidingen opgeleverd, waaronder de American Music Award voor Favorite Pop / Rock Male Artist (2006). Sean Paul tourt door meer dan 100 landen en heeft wereldwijd meer dan 10 miljoen albums verkocht.

Deel: