Afgelopen weekend was het weer zover. Drie dagen waar vele bezoekers het hele jaar naar hebben uitgekeken. Want het was weer tijd voor ‘Groots met een zachte G’. Het concert wat tot stand is gekomen door Guus Meeuwis in 2006, is nu uitgegroeid tot een jaarlijks terugkerend GROOTS feest. Dit jaar was Racoon te gast en ook Gers Pardoel gaf wederom een gastoptreden.

Met alle ingrediënten voor een geweldig feestje kwam Gers Pardoel de bühne op. Het stadion ging uit zijn dak en zong mee met al zijn bekende hits! Van ‘Bagagedrager’ tot ‘Ik neem je mee’. De 34.000 man in het stadion zongen mee alsof ze nooit anders gedaan hadden. Om 20.00 was het de beurt aan DE man. ‘Guusje, Guusje’ werd er geroepen door een vrouwengroep in het midden van het veld, maar natuurlijk mocht een traditioneel openingsfilmpje niet ontbreken (Dit keer met gastrollen van o.a. Frank Lammers, Winston Gerschtanowitz en Albert Verlinde)

Vanuit het niets kwam Guus tussen honderden ballonnen tevoorschijn en ‘Het kan hier zo mooi’ startte in. Maarliefst 28 nummers uit zijn repertoire bracht Meeuwis ten gehore. De ene met een lach, de ander met een traan. Akoestisch, met een gitaar in de hand, het maakte allemaal niet uit, één groot feest. Ook Racoon maakte zijn opwachting, zij zongen met Guus een duet, een combinatie van Guus’ eerste hit ‘Het Is Een Nacht’ en Racoon’s grote hit ‘Love You More’.

Op de vloer merkte je de gemoedelijke sfeer meteen. Polonaises, feesten, dansen en natuurlijk meezingen. Om je heen alleen maar positieve reacties; ‘Wat een avond, top!’, ‘Wat een geweldig feestje, volgend jaar weer!’ Ook Guus laat weten; ‘Onwaarschijnlijk gaaf, wat een avond! Dank, dank, dank!’

Eigenlijk kunnen we dus wel melden dat Meeuwis er ook voor de 8ste editie van Groots met een Zachte G in is geslaagd er een spetterend feest van te maken. Op vrijdag 13 juni en zaterdag 14 juni 2014 zal Guus Meeuwis wederom het stadion op zijn grondvesten laten schudden met zijn ‘Groots met een zachte G’ concerten!

Deel: