Vandaag op 11 juni 1966 was de geboortedag van Mel Appelby, de helft van het in de jaren 80 beroemde popduo Mel & Kim. Mel & Kim scoorden eind jaren 80 enkele grote hits, als ‘Showing Out’, ‘Respectable’, ‘F.L.M.’ en ‘That’s the way it is’. Ondanks het grote suces heeft Mel niet lang kunnen genieten van de faam, zij overleed op 18 januari 1990 op 23-jarige leeftijd, tengevolge van een longontsteking, die zij opliep door haar zwakte in het gevecht tegen een tumor.

De in Londen geboren Appelby had naast haar carrière als zangeres ook enkele shoots op haar naam als glamour model. Samen met haar zus bracht Mel Appelby slechts één album uit en kwamen uit de roemruchte stal van Stock, Aitken and Waterman. Na het overlijden van Mel, bracht Kim het tweede album, dat veelal bestond uit nummers die ze samen had geschreven met Mel, uit onder haar eigen naam.

Deel: