Alison Moyet kennen we allemaal van het duo Yazoo waarmee ze begin jaren’ 80 een aantal hits scoorde, waaronder ‘Don’t Go’ en ‘Situation’. In 1983 bracht ze haar eerste solo album ‘Alf’ uit, met daarop ook een paar grote hits, ‘Love Resurrection’, ‘Invisible’ en ‘All Cried Out’. Nu, 30 jaar later, is haar achtste studio album ‘The Minutes’ uit.

Alison Moyet is in de vijftig nu, en zoals zo vaak gebeurt, lijkt ‘The Minutes’ een soort van terugblik. Na het verplichte covers album, theaterwerk en een korte Yazoo reünie, is het zes jaar geleden dat haar laatste album uitkwam. ‘The Minutes’ heeft veel raakvlakken met haar oude werk. Ze heeft nog steeds een karakteristieke stem, de productie is met recht uitstekend te noemen. Geholpen door Guy Sigsworth, die al eerder samenwerkte met onder andere Bjork en Madonna, heeft Alison een prima plaat uitgebracht.

Het is zeker geen easy listening, dat is waar artiesten van een bepaalde leeftijd altijd lijken te eindigen, ‘The Minutes’ voelt als een album dat de zangeres wilde maken, in plaats van een album dat ze moest maken. De single ‘When I Was Your Girl’ zou in de jaren ’80 zeker een grote hit zijn geworden, dit geldt ook voor het hoogtepunt van het album, ‘Love Reign Supreme’. Ondanks de diverse knipogen naar het verleden is ‘The Minutes’ een verrassend modern album.(8/10)(Cooking Vinyl)

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=n-wtJyh2Co4

Deel: