Na een afwezigheid van twee jaar heeft Counter Culture Festival afgelopen zaterdag een spectaculaire comeback gemaakt. Het multidisciplinaire muziek- en kunstfestival heeft in het Julianapark in Utrecht een succesvolle editie gehad met ruim 2.500 bezoekers. Bezoekers uit binnen- en buitenland kwamen naar de zonnige zesde editie.

Dit jaar was er naast het gebruikelijke hoofdpodium en DJ-stage ook een punkloods en dubcorner. De bezoekers wisten ook de twee nieuwe podia goed te vinden. ‘Bij elk podium was er een compleet andere sfeer en publiek te vinden. We zijn erg trots dat er zoveel verschillende muziekgenres mogelijk zijn op één festival.’ Het meeste publiek was te vinden bij het hoofdpodium, waar Ambassador 21 uit Wit-Rusland het festival afsloot.

Vanwege financiële problemen, bezuinigingen en geen geschikte locatie heeft het festival twee jaar moeten overslaan, maar het Julianapark is ook voor de komende drie edities vastgelegd. ‘De comeback werd op internet al erg goed ontvangen, maar ook door het bezoekersaantal en de gevulde donatiepot hebben we gemerkt dat het festival zeer wordt gewaardeerd. We hebben hierdoor een leuke bodem kunnen leggen voor de 2014-editie.’

Het festival eindigde met een afterparty in dB’s studio, gelegen naast het stadspark. ‘Bezoekers die wilden doorfeesten konden betalen met twee consumptiemuntjes, maar ook 5 euro of 200 festivalbekers. De toestroom bleek alleen te groot voor de locatie.  We hebben op verzoek van de brandweer helaas mensen moeten weigeren bij de deur. Hier gaan we volgend jaar een oplossing voor zoeken.’

Counter Culture Festival werd op zaterdag 1 juni georganiseerd in het Utrechtse Julianapark. Naast een divers muziekprogramma, eten en een infomarkt was er ook aandacht voor kunst en theater.

Deel: