Het Glazen Huis staat in 2014 in de week voor kerst op de Grote Markt in Haarlem. In 2015 strijkt 3FM voor de twaalfde editie van 3FM Serious Request neer in Heerlen. Dit maakte 3FM zendermanager Wilbert Mutsaers zojuist bekend in de Coen & Sander Show. 3FM jock Giel Beelen verraste als trotse inwoner van Haarlem de burgemeester met het nieuws. 3FM dj Timur Perlin deed verslag in het zuiden van het land en peilde de enthousiaste reacties in Heerlen. 

3FM zendermanager Wilbert Mutsaers: ‘We zijn erg gelukkig met de samenwerking met Haarlem en Heerlen voor 3FM Serious Request. In 2014 staat het Glazen Huis op de Grote Markt in Haarlem en in 2015 op het Pancratiusplein in Heerlen. Hiermee doen we zowel voor het eerst de provincie Noord-Holland als de provincie Limburg aan. De voorbereidingen voor 3FM Serious Request voor dit jaar in Leeuwarden zijn inmiddels in volle gang.’

3FM Serious Request

Met 3FM Serious Request zet 3FM zich in samenwerking met het Rode Kruis ieder jaar in voor een stille ramp. In de week voorafgaand aan de kerstdagen sluiten drie DJ’s van 3FM zich zes dagen lang op in een glazen studio. Zij eten die dagen niets en maken 24 uur per dag live radio en televisie en zijn online te volgen. Het publiek kan tegen betaling verzoeknummers aanvragen en wordt uitgebreid geïnformeerd over de actie.

In 2004 haalde 3FM Serious Request € 915.955 op voor de vluchtelingen in Darfur. Sindsdien zet 3FM elk jaar een stille ramp succesvol op de kaart. Vanaf 2006sloot StudioBrussel zich aan bij de actie. In 2008 volgde het Zweedse P3/SVT en in 2009 sloten ook het Zwitserseradiostation DRS 3 en Schweizer Fernsehen zich aan. Ook in Nairobi, Kenia staat sinds 2008 elk jaar een Glazen Huis. In 2012 deed de Zuid-Koreaanse stad Seoul voor het eerst mee. In 2012 stond het Glazen Huis in Enschede. De actie bracht toen in totaal een recordbedrag van € 12.251.667,- euro op om wereldwijde babysterfte terug te dringen. Met deze opbrengst werd de totaalopbrengst van 100 miljoen euro overschreden van alle internationale Glazen Huizen in 9 jaar. 3FM Serious Request 2012 bereikte een recordaantal van 12,1 miljoen Nederlanders van 10 jaar en ouder via radio, tv, online en mobiel. In 2013 staat het Glazen Huis in Leeuwarden. De stille ramp waar dit jaar aandacht voor wordt gevraagd, maakt 3FM binnenkort bekend.

Deel: