Begin september brengt The Clash een bijzondere box set uit waarvan gitarist Mick Jones zegt dat het “best box set ever” is. De box, getiteld ‘Sound System’ is ontworpen door bassist Paul Simonon en moet een jaren ’80 boombox voorstellen. Tesamen met geremasterde versies van alle 5 uitgebrachte Clash LP’s: ‘The Clash’ (1977), ‘Give ‘Em Enough Rope’ (1978), ‘London Calling’ (1979), ‘Sandinista!’ (1980) en ‘Combat Rock’ (1982) bevat de box drie CD’s met singles, zeldzame opnames, demo’s en B-sides.

Ook zit er een DVD bij ‘Sound System’ met daarop alle video’s van de band, plus nog niet eerder vertoonde opnames gemaakt door Julien Temple en Don Letts alsmede herdrukken en een nieuwe editie van de band’s fanclub blad Armagideon Time. Alsof dat nog niet genoeg is zitten er ook een poster, dog tags, stickers, badges, en nog veel meer bij.

Niet alleen ‘Sound System’ maar ook een 33 tracks tellende dubbel CD best-of compilatie getiteld ‘The Clash Hits Back’ zal begin september in de winkels liggen. Op deze dubbel CD staat het volledige concert dat The Clash gaf tijdens de Brixton Fair Deal (1982) met daarbij 8 extra tracks. Alle muziek is geremasterd onder de supervisie van Mick Jones.

Bekijk hieronder trailers van ‘Sound System’ en ‘The Clash Hits Back’Deel: