Vandaag vraag ik jullie aandacht voor een Nederlandse band. De van oorsprong Gooise band, dat een samenvoeging was van Teenager en Bloom, had in de jaren ’80 een aantal hits als ‘Vooral jong blijven’, ‘Because’ en hun grootste hitsingle ‘Even aan mijn moeder vragen’ .Vandaag in Do you remember ….. Bloem.

In 1980 werd de Gooise band opgericht door zanger Joost Timp, zoon van tv-icoon Mies Bouwman. Als gezegd was Bloem een samenvoeging van de bands Teenager en Bloom en bestond uit Joost Timp (zang, piano), Cor Claessen (bas), Juus Piek (drums) en Tom Sijmons (gitaar). Toen Joost Timp Nederlandse liedjes begon te zingen dacht producer Will Hoebee wel iets in de band te zien en liet Bloem haar debuutalbum opnemen.

Binnen twee dagen was dit debuutalbum getiteld ‘Vooral jong blijven’ een feit, de eerste single ‘Even aan mijn moeder vragen’ gooide meteen hoge ogen in onze Top 40 en behaalde de 14e plaats en nummer 15 in de Nationale Hitparade. Met ruim 45.000 verkochte singles had Bloem dus gelijk een hit te pakken. Helaas was het succes van korte duur. De band nam nog een aantal singles op waaronder ‘Ik wil lang haar’ en ‘De poes’, deze singles kwamen niet eens de tipparade binnen.

http://www.youtube.com/watch?v=i8O5s4PcXlY

In 1982 tekende de band een contract bij een nieuwe platenmaatschappij CNR en nam binnen twee weken een nieuw album op. Het album getiteld ‘Bloemstukken’ bevatte twee kleine hits, ‘Omdat’ (parce que, because) en ‘Ik wil alleen bij jou zijn’. Op deze twee singles is José Hoebee (voormalig LUV zangeres) te horen als achtergrondzangeres. Onder de oude bandnaam Bloom werd de single ‘Omdat’ (parce que, because) in een volledige Engelstalige versie uitgebracht, maar dit gaf niet het gewenste resultaat, sterker nog, de single flopte volledig.

Omdat platenmaatschappij de veel succesvollere nieuwe band Het Goede Doel meer aandacht gaf, besloot Bloem in 1983 om de muziklae sporen aan de wilgen te hangen, een illusie armer. In 1984 werd de nieuwe band Boy Commando’s opgericht. De band werd geen succes. Joost Timp ging werken in de tv- en entertainment-industrie, waaronder bij Sky Channel voor de DJ Kat Show (half jaren ’80) en als creative consultant bij Endemol. Tom Sijmons schreef en (co-)produceerde in 2000 enkele geflopte singles voor zangeres Sarah Geels, waaronder ‘Liever’.

Deel: