Louis Lemaire heeft donderdagmiddag uit handen van wethouder Laan de Wolfert van Borselenpenning ontvangen. De penning is bedoeld voor personen die een prominente rol hebben gespeeld op verschillende terreinen van de Rotterdamse samenleving. De penning werd in 1967 ingesteld en wordt uitgereikt door de gemeente Rotterdam.

De penning werd aan Louis Lemaire uitgereikt tijdens een feestelijk afscheidsprogramma in een afgeladen Hofpleintheater. Aan het programma werkten behalve vele jonge talenten van Hofplein Rotterdam uit heden en verleden ook talloze prominenten als Ivo Opstelten, Hans Kombrink, Loes Luca, Martin van Waardenburg, Erik Vos en Alexander Rinnooy Kan mee. Het programma werd gepresenteerd door Joris Lutz.

Louis Lemaire neemt na meer dan 28 jaar afscheid als algemeen directeur van Hofplein Rotterdam. De nieuwe algemeen directeur Caroline Pietermaat bedankte Louis, maar ook zijn vrouw Christine, voor de jarenlange onnavolgbare inzet voor de kinderen en jongeren uit de stad en ver daarbuiten. In haar toespraak verwoordde zij dit met ‘Wat de toekomst ook zal brengen, voor altijd zal blijven gelden dat… wie geen dromen heeft, heeft evenmin een werkelijkheid. Wij blijven werken aan de werkelijkheid dat kinderen en jongeren recht hebben op een droom en een plek om deze op een veilige manier waar te maken. Dat is onze droom en onze werkelijkheid.’

Waarna het programma op passende wijze werd afgesloten met de muzikale finale uit de hitmusical Ketelbinkie ‘Dat kan alleen in Rotterdam’. Eveneens werd bekend gemaakt dat de voorstelling ‘Ketelbinkie’, wegens overweldigende belangstelling, in september een korte reprise met extra voorstellingen in het Hofpleintheater zal beleven.

 

Deel: