Gisteren is het complete programma van de komende editie bekendgemaakt. Onder anderen Terence Blanchard, Larry Graham & Graham Central Station met speciale gast Mark King (Level 42) en Brecker Brothers Band Reunion zijn aan het programma toegevoegd. Ook JJ Grey & Mofro, Ruben Hein, Karsu en Marcos Valle met speciale gast Lucas Santtana maken hun opwachting op de 38e editie.

Op het programma staat een groot aantal speciale projecten waaronder Ron Carter met de WDR Big Band. Ook het Metropole Orkest geeft twee bijzondere optredens. Op zaterdag met de vocalisten Anthony Hamilton, Gregory Porter en Gretchen Parlato onder leiding van Jules Buckley, en op zondag speelt het orkest met jazzlegende Herbie Hancock gedirigeerd door Vince Mendoza.

Dit jaar heeft het festival geen artiest in residence maar hebben Steve Coleman en John Zorn ruimte gekregen een eigen avond in te vullen. Ook is er in de programmering speciale aandacht voor nieuwe ontwikkelingen door de thema’s Jazz Rocks!, Electronic Jazz & Future Soul, New Urban Jazz en Improfs.

Deel: