Een “dream team” bestaande uit enkele van de beste spelers uit de hedendaagse bluesscene zal binnenkort weer hun opwachting maken op de BNL podia. De samensmelting van talenten en stijlen vormt een krachtige mix van hill country blues en southern rock. Bij elkaar opgeteld heeft deze groep een Grammy Award op zak, twee Grammy nominaties, diverse Blues Music en Living Blues Awards en vele “best of” vermeldingen.

Ian Siegal behoeft geen introductie. Bestempeld als “The Voice of Contemporary Blues” heeft deze Engelsman zijn opmars reeds enkele jaren geleden ingezet en beschikt hij over gestaag groeiende schare trouwe fans. Vele Europese en Amerikaanse vermeldingen en onderscheidingen zijn het resultaat van een onstuitbare inzet gecombineerd met uniek talent.

Cody Dickinson en Luther Dickinson vormen samen de kern van de veelgeprezen North Mississippi Allstars. Een formatie die behoort tot de top van de southern rock en jamband scene en reeds enkele Grammy nominaties op zak heeft. Ook zijn ze bekend vanwege hun vele samenwerkingen; een tour door de VS met Led Zeppelin zanger Robert Plant, of een wereldtour en album met John Hiatt zijn slechts enkele voorbeelden. Tevens is Luther Dickinson gitarist van de Black Crowes.

IAN SIEGAL & THE MISSISSIPPI MUDBLOODS shows:
2 mei Amstelveen – P60
3 mei Drachten – Iduna
5 mei Dongen – Gouden Leeuw

Ian Siegal (solo)
26 mei Horst – Cambrinus
27 mei Eindhoven – Meneer Frits
28 mei Heerlen – Cultuurhuis

Deel: