Een nieuwe cd en alweer op tournee. Worden de bandleden van Deep Purple daar niet eens flauw van? ‘Nee’, zo laten ze in alle toonaarden horen tijdens een onlangs opgenomen interview bij het Franse TV Rock live. In een bijna tien minuten lang interview vertellen ze over hun aankomende release van hun nieuwe album en de serie concerten die op stapel staan. Verveelt dat nou nooit, optreden? ‘Nee’, zeggen Gillan en Paice. ‘We voelen ons telkens weer alsof we begin 20 zijn. Het is nu wel anders, optreden. Vroeger zeiden we tegen de fans halverwege het concert ga nu maar even zitten. Dan gingen wij een lekker stuk improviseren of een jamsessie doen. Daarna lieten we ze weer opstaan en gingen we weer verder met de show. Dat werkte niet in Amsterdam, daar bleef men dan liggen’.

‘Maar onze formule verandert niet, Oud, nieuw, obscuur en improvisatie zijn de elementen van al onze concerten. Waar we tegenwoordig wel rekening mee moeten houden is social media. Je kunt nu niet meer nieuw materiaal spelen, dat nog niet is uitgegeven. Voor je het weet staat er al iets op Youtube van slechte kwaliteit. En we hebben sowieso niet altijd door wat de impact is van onze acties. Paice heeft eens tijdens een dronken bui onder eigen naam een Facebookpagina aangemaakt, Toen hij wakker werd, wilden 3000 mensen met hem in discussie en voor ie het wist had ie 25.000 vrienden…’
Het hele interview hier:

Deel: