Richie Havens, de folkzanger en gitarist die in 1969 het Woodstock Festival opende, is gisterochtend aan de gevolgen van een hartaanval overleden. Havens is geboren in Brooklyn, New York en verhuisde na zijn 20e verjaardag naar Greenwich Village. Hij releaste in 1965 zijn eerste album getiteld ‘A Richie Havens Record’. In 1967 tekende hij een platencontract bij MGM Records en had daar zijn grote doorbraak met het album (zijn derde) ‘Mixed Bag’. In 1968 bracht hij ‘Something Else Again’ uit en het jaar erop ‘Richard P. Havens, 1983’. Beide albums behaalden een notering in de Billboard Top 200 hitlijst en hielpen mee aan het verstevigen van zijn reputatie als een indrukwekkende live artiest. Havens nam gedurende zijn carriere twaalf albums op en trad op tijdens de inhuldiging van President Bill Clinton in 1993. Richie Havens is 72 jaar geworden.

Deel: