De bijzondere productie War Horse van het National Theatre of Great Britain won vele internationale prijzen en is in 2014 voor het eerst in Nederland te zien. Waar en wanneer War Horse in première gaat, wordt te zijner tijd bekend gemaakt. De audities starten binnenkort en hiervoor kan men zich vanaf vandaag aanmelden via www.musicals.nl.

War Horse vertelt het indrukwekkende verhaal van de jongen Albert, wiens geliefde paard Joey geconfisqueerd wordt om te vechten in de Eerste Wereldoorlog. Een opmerkelijk verhaal over vriendschap en moed dat mede verteld wordt door middel van baanbrekend poppentheater van de Zuid-Afrikaanse Handspring Puppet Company, waarin ademende en galopperende levensgrote paarden tot leven worden gebracht op het toneel.

Sinds de première in Londen in 2007 is War Horse wereldwijd door meer dan drie miljoen theaterbezoekers gezien. De show staat momenteel voor het zesde jaar op West End in Londen voor uitverkochte zalen. De Broadway productie won zes Tony Awards. Momenteel speelt de productie in Australië, is er een uitgebreide tour in Noord-Amerika en gaat in oktober van dit jaar een nieuwe productie van start in Berlijn. Het verhaal is gebaseerd op de roman van Michael Morpurgo, bewerkt door Nick Stafford en gemaakt in samenwerking met Handspring Puppet Company.

Deel: