MS MR is een duo uit New York, bestaande uit Lizzy Plapinger en Max Hershenow. Het duo stond al eerder op podia zoals SXSW, het Governors Ball en afgelopen december in Tivoli. Afgelopen herfst bracht MS MR een E.P. uit via Tumblr, het debuutalbum Second Hand Rapture komt uit op 10 mei en heeft 12 tracks inclusief MS MR’s debuut single Hurricane en de nieuwe track Fantasy.

Om met “Hurricane” te beginnen: ik vind ‘m lekker. Strakke beat, fijne galm in de stem en een meeslepende melodie. Het tweede nummer, “Bones” doet me niet zoveel, een beetje een leeg nummer. “Ash Tree Lane” is de naam van het derde liedje op de cd en laat veel “oh’s”, “ah’s” en “oeh’s” horen. Het hele album is eigenlijk doorspekt met dergelijke kreetjes en geluiden maar in sommige gevallen kan dat een sfeer versterken. Track vier, “Fantasy” begint dan ook met de bekende klanken maar laat meteen vanaf de eerste noot de hitpotentie horen. Nummer vijf, “Dark Doo Wop” is wat de naam pretendeert en wordt gevolgd door “Head Is Not My Home” dat in hetzelfde rijtje geplaatst kan worden. Nummer zeven verrast me met een beetje met een reggae- ondertoontje, het nummer heet “Salty Sweet” en is samen met de titelsong mijn favoriet van dit album. Voor de dirty minds onder ons is er het nummer “Think Of You”, en zal ongetwijfeld luidkeels worden meegezongen door een voornamelijk jong publiek. “Twenty Seven” heeft een wat serieuzere toon.

De zangeres heeft in alle nummers overigens een “lekkere lichte heesheid” zoals die in sterkere mate aanwezig is bij zangeressen als Sinead O’Connor, Sarah Bettens en Amanda Marshall. Maar dan anders. In het nummer BTSK (Big Tease Small Kiss, versta ik halverwege de track… denk ik) klinkt de stem namelijk opeens meer gearrangeerd. “This Isn’t Control” is het daaropvolgende nummer, dat er mijns inziens niet uitspat. Met “No Trace” als twaalfde en laatste nummer van de cd is er gekozen voor een fijne uitsmijter, en is net als het eerste nummer krachtig. Enigszins bombastisch, maar de violen en pauken doen het goed. Deze cd zal zeker liefhebbers aanspreken. Fris geluid, niet gecompliceerd. Spot on. (6/10) (Sony Music)

Deel: