Nederlandse festivalgangers die naar Dour Festival afzakken, kunnen dit jaar met de Dour Express naar België sporen. De heenreis is voorzien op woensdag 17 juli, de terugreis op maandag 22 juli. Een retourticket kost 99 euro. De trein stopt in de stations van Groningen, Zwolle, Amsterdam, Den Haag HS, Rotterdam en Roosendaal. Eindbestemming is het station van Saint-Ghislain. Gratis pendelbussen voeren de festivalgangers verder naar het festivalterrein. Treintickets aanschaffen kan via dourfestival.be/dourexpress. Dour Festival vindt dit jaar plaats van donderdag 18 tot zondag 21 juli en viert zijn 25e verjaardag.

De voorbije jaren won Dour Festival behoorlijk wat aan populariteit en bekendheid in Nederland. De avontuurlijke en diverse programmering, de unieke sfeer en de democratische ticketprijzen zijn doorslaggevende factoren voor Nederlandse muziekliefhebbers om naar België af te zakken. “Meer dan 10% van onze bezoekers komt uit Nederland”, weet persverantwoordelijke Marc Steens. “De meeste daarvan kiezen voor de eigen auto, maar de voorbije jaren reden er toch al een aantal bussen vanuit Nederland. We willen het de mensen nog gemakkelijker maken en leggen dus nu een heuse partytrein in vanuit Nederland, in samenwerking met Festival.travel, de organisatie die al een aantal jaren treinen inlegt naar Sziget en het Exit Festival.”

De trein is inderdaad voorzien van alle mogelijke feestuitrusting: dj’s, licht & geluid, dranktogen, cocktailbar, … “Zo kan de festivalervaring al beginnen op de trein zelf”, vertelt Marc Steens. “We willen dat de festivalgangers onbekommerd kunnen genieten. Wij brengen hen veilig naar het festivalterrein en weer terug. Het zal hen aan niets ontbreken om er een onvergetelijke reis van te maken. Ook vanuit ecologisch standpunt valt een treinreis alleen maar toe te juichen. We broeden dan ook nog op een verrassing voor festivalgangers die met de trein komen.”

Treintickets kun je enkel online bestellen via deze link: dourfestival.be/dourexpress. Festivalgangers kunnen samen met hun vrienden en vriendinnen een coupé reserveren. Een ticket voor de reis heen en terug kost 99 euro! De heenreis staat gepland voor woensdag 17 juli, de terugreis op maandag 22 juli. Zo zijn alle festivalgangers tijdig ter plaatse en kunnen ze het feest helemaal meemaken. Tickets voor Dour Festival zijn te koop via de festivalwebsite en kosten 117 euro (4 dagen + camping).

Praktisch
Heenreis: woensdag 17 juli
Terugreis: maandag 22 juli
Stopplaatsen: Groningen – Zwolle – Amsterdam – Den Haag HS – Rotterdam – Roosendaal
Ticket (heen- en terugreis): € 99

Deel: