Onder andere dankzij een grote populariteit op social media en de lancering van een ‘kekke’ video ter ondersteuning van Dudettes’ nieuwe single ‘Make It Loud’, heeft de band een optreden afgedwongen op Paaspop. Via een online contest op Facebook konden muziekliefhebbers uit maar liefst 200 bands hun favoriet kiezen voor een optreden in Schijndel. De Groningse Dudettes, bestaande uit Zjoly Onrust, Cynthia Weis, Ingrid Lodewegen  en Jurgen Hakkeling, is vandaag overtuigend gebombardeerd tot de favoriet. Naast Paaspop ( zaterdag)  staat voor Dudettes  o.a. het Bevrijdingsfestival Den Haag op de agenda en treedt de band op als supp. act van Kane en Di-Rect. In het najaar wordt het tweede studio album van de band verwacht.
 
2012 is het jaar waarin steeds meer puzzelstukjes op hun plaats vallen. Bassist Jurgen Hakkeling beleefd zijn vuurdoop tijdens Eurosonic/Noorderslag. Als gevolg van dit druk bezochte optreden (te midden van Emeli Sandé en Katzenjammer) wordt Dudettes in haar nieuwe bezetting door vele festivals geboekt. Ook verzorgen de Groningers het voorprogramma van de legendarische rockband de Golden Earring, waarvan de beelden gebruikt worden voor de videoclip van ‘Flinger’. Dit nummer beleeft haar radiodebuut op 3FM vanaf Pinkpop. Het festivalseizoen wordt in 2012 op het Museumplein in Amsterdam afgesloten met een optreden tijdens de Uitmarkt, dat op prime time wordt uitgezonden op Nederland 2. Nagenietend van hun nationale Tv-debuut wordt de band gevraagd om in oktober het voorprogramma van Moke te verzorgen. Onvermoeibaar als ze zijn werkt Dudettes ondertussen aan de opvolger van hun debuutalbum,welke zal verschijnen in september 2013.  De band debuteerde in 2011 met haar goed ontvangen debuutalbum Fuel For Flying Hormones.

Deel: