De single ‘Julia’ van Nick & Simon is vandaag op # 1 binnen gekomen in de Top 40. Het komt zelden voor dat een Nederlandstalig liedje nieuw op #1 de Top 40 binnen komt. Dinsdag werd al bekend gemaakt dat Nick & Simon een wereldrecord hebben gevestigd dat erkend is door Guinness World Records™.Gelijktijdig met de originele single ‘Julia’, die op hun vijfde studioalbum ‘Sterker’ staat, brachten Nick& Simon 153 alternatieve singles uit met verschillende vrouwennamen. Ze vestigden hiermee een wereldrecord in de categorie: ‘Meeste digitale single releases van één artiest of band binnen 24 uur’.

Erik de Zwart over deze unieke gebeurtenis: “Het gebeurt niet vaak dat een Nederlandstalig nummer nieuw binnenkomt op nummer 1 in de Media Markt Top 40. Dus naast het Guinness record schrijven Nick en Simon ook nog eens hitparade geschiedenis!”

Sinds het ontstaan van de Top 40 is het slechts 32 keer voorgekomen dat een single op # 1 binnenkwam in de bekende hitlijst. De laatste keer dat dit gebeurde, was op 26 februari 2011 met het liedje ‘Born this way’ van Lady Gaga. Het is de pas de tiende keer dat een Nederlandstalige plaat op #1 binnenkomt. Dit gebeurde voor het laatst op 29 augustus 2008 met ‘Stop de tijd’ van Marco Borsato.

De single ‘Julia’ en de 153 alternatieve singles zijn allemaal onafhankelijk van elkaar te downloaden via iTunes. De single is tevens fysiek verkrijgbaar in acht varianten. Op alle fysieke singles staat de originele ‘Julia’ – versie en ongeveer 20 alternatieve versies met een andere vrouwennaam. De fysieke singles zijn o.a. te koop bij Bol.com, Singlecd.nl, Muziekkopen.nl en Free Record Shop. Gordon Groothedde produceerde alle 154 versies voor Nick & Simon.

Deel: