Het North Sea Jazz Festival blijft minimaal de komende vijf jaar in Rotterdam. Dat hebben North Sea Jazz, de gemeente Rotterdam en het Havenbedrijf Rotterdam vandaag vastgelegd in een overeenkomst. Onderdeel van deze vernieuwde samenwerking is dat de naam met ingang van 2013 wordt aangepast in ‘Port of Rotterdam North Sea Jazz Festival’. Jan Willem Luyken, directeur van North Sea Jazz: “De twee merken vormen wat mij betreft een prachtige combinatie en wij zullen onze nieuwe naam dan ook met veel trots dragen.”

North Sea Jazz staat wereldwijd bekend om haar vele muzikale genres, variërend van traditionele New Orleans jazz, swing, bop, free jazz, fusion, avant-garde jazz en electronic jazz. Maar ook blues, gospel, funk, soul, r&b, hiphop, world beat en latin komen in het tweede weekend van juli aan bod. Jaarlijks komen tussen de 65.000 en 70.000 bezoekers van over de hele wereld naar Rotterdam. Dit jaar beleeft het festival zijn achtste editie in Ahoy Rotterdam en is, mede door het in dezelfde periode gepresenteerde North Sea Round Town, in de stad geworteld.

Wethouder Karakus (wonen, ruimtelijke ordening, vastgoed, stedelijke economie) is blij met de afspraken. “ North Sea Jazz is een van de belangrijkste jazz festivals ter wereld en past uitstekend bij de internationale uitstraling van onze stad en het Rotterdamse evenementenaanbod.’’ President-directeur Hans Smits van het Havenbedrijf Rotterdam: “Het is voor de haven belangrijk dat het woon- en leefklimaat in de regio van hoog niveau is. Daarin passen festivals van internationale allure zoals het North Sea Jazz. Daarom dragen we graag ons steentje bij.”

Het Port of Rotterdam North Sea Jazz Festival vindt dit jaar plaats op 12, 13 en 14 juli in Ahoy Rotterdam. Op het programma staan onder anderen Santana, John Legend, Sting, Diana Krall, Branford Marsalis, Marcus Miller, Dionne Warwick, Charles Bradley en Gary Clark Jr. Het volledig programma wordt eind april bekendgemaakt.

Deel: